ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η θεατρική ομάδα του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών παρευρέθηκε την Παρασκευή  12/11/2021 στο «από κοινού θέατρο»  στην  πρεμιέρα  της παράστασης «έργατα και δουλείας».

Παρακολουθήσαμε τρία Ποντιακά κωμικά μονόπρακτα του Γιώργου Λαμψίδη και της Άννας Μαυροπούλου Βαφειάδου .

 Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη . Πρώτον γιατί ένας επαγγελματικός θίασος ανεβάζει έργα στην μητρική μας γλώσσα και δεύτερον τέτοιοι καταξιωμένοι ηθοποιοί και δάσκαλοι όπως η Γερασιμίδου Ελένη και Αντώνης Ξένος με αυτή την παράσταση απέδωσαν φόρο τιμής σε όλους όσους ξεριζώθηκαν και χαθήκαν .

Σε όλους όσους πάνω από 100 χρόνια διατηρούν τα ήθη και έθιμα του Πόντου και την γλώσσα μας στην νέα τους πατρίδα .

Με τον πρόλογο αφιερωμένο στην γιαγιά της Ανάστα ξεκίνησε η Ελένη Γερασιμίδου . Είχαμε βουρκώσει όλοι . Μας θύμισε πως η καλομάννα και ο πάππον μπορεί να μην είναι στην ζωή αλλά μπόλιασαν όλες τις επόμενες γενιές με γερές βάσεις  για τις ρίζες μας .

Καταπληκτικές οι ερμηνείες των καλλιτεχνών . Πολύ σωστή επιλογή των τραγουδιών που εμπλούτισαν την παράσταση . Το στήσιμο της όλης παράστασης και η έξυπνη  εναλλαγή από το ένα μονόπρακτο στο άλλο . Όλα αυτά πρόσφεραν ένα μοναδικό αποτέλεσμα στο κοινό που γέλασε με την ψυχή του .

Οι ερμηνείες της Ελένης Γερασιμίδου , του Αντώνη Ξένου , του Στέφανου Καλλιανίδη με την κεμεντζέν ’ατ  , του  Δαμιανού Νικολαΐδη με την τραγωδίαν’ατ ,  του «γαμπρού»  Γιάννη Σιδηρόπουλου που προίκας κι ψαλαφά και τη νύφες Αγγελικής Ξένου με την τσαχπινιά της ήταν ένα μάθημα υποκριτικής για την ομάδα θεάτρου του συλλόγου μας.

Παροτρύνουμε όλους τους συμπατριώτες μας να παρακολουθήσουν αυτή την όμορφη παράσταση .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της παράστασης .